Onze druivenrassen

druivenblad
Druif Pinotin

Cabaret Noir

De wijnstokras is een kruisingscombinatie van Cabernet Sauvignon en resistentiepartners, gekweekt van de Zwitser Valentin Blattner. Het peetschap voor de bescherming en vermeerdering van deze ras heeft Volker Freytag overgenomen.

De tros is kort, decente losjes bessen met kleine schouders. De bes is rond, klein en met een gelijkmatige waslaag bekleed.

Druif Regent

Regent

Regent is een nieuw Duits druivenras, dat is ontstaan uit een kruising van Diana (Silvaner x Müller-Thurgau) x Chambourcin. De kruising werd in 1967 uitgevoerd door Prof. Dr. Gerhardt Alleweldt (1927-2005) aan het Instituut Geilweilerhof in Siebeldingen-Pfalz.

Nadat het ras aanvankelijk onder het onderzoeksnummer ‘Geilweilerhof 67-198-3’ is beproefd, is deze onder de naam Regent geïntroduceerd. Op 4 maart 1994 werd in Duitsland kwekersrecht verleend. Communautair kwekersrecht werd op 15 oktober 1996 verleend.

Regent Rosé
Druif Solaris

Solaris

De Solaris druif levert een fruitige, volle witte wijn op. Dit in Duitsland ontwikkelde, hybride ras is een kruising tussen Merzling en Muscat Ottonel en kent een vroege afrijping. Deze karaktervolle wijn heeft een kenmerkende smaak met tropisch fruit, ananas en hazelnoot. Dit is uitstekende wijn in combinatie met kaas en vlees.

Solaris
Druif Johaniter

Johanniter

Een droge witte wijn met een frisse, fruitige en elegante afdronk gemaakt van de Johanniter druif. De schimmeltolerante, hybride wijndruif is een kruising tussen Riesling en Seyve Vilard. Het tikje friszure aroma bestaat uit een vleugje meloen en mandarijn. Deze wijn vertoont overeenkomsten met Riesling en Pinot Blanc. De Johanniter is zeer geschikt als begeleider van vis, gevogelte en asperges.

Johaniter