Onze druivenrassen

druivenblad
Cabernet-Noir-druiven-foto

Cabarnet Noir

Cabernet Noir is in de Nederlandse wijngaarden op dit moment een belangrijk ras voor de productie van rode wijn. Cabernet Noir geeft zeer zachte tanninerijke wijnen met aroma’s van bosvruchten. Ook een goede rosé behoort tot de Cabernet Noir druif. Droog, fris en licht van kleur zijn de kenmerken van de rosé afkomstig van onze wijngaard Nijrees.

Druif Solaris

Solaris

De Solaris druif levert een volle witte wijn op. Dit in Duitsland ontwikkelde, hybride ras is een kruising tussen Merzling en Muscat Ottonel en kent een vroege afrijping. Deze karaktervolle gelaagde wijn heeft een kenmerkende smaak van ananas en hazelnoot. Dit is een uitstekende wijn in combinatie met kaas en vis.

Druif Johaniter

Johanniter

Een droge witte wijn met een frisse, fruitige en elegante afdronk gemaakt van de Johanniter druif. De schimmeltolerante, hybride wijndruif is een kruising tussen Riesling en Seyve Vilard. Het tikje friszure aroma bestaat uit een vleugje meloen en mandarijn. Deze wijn vertoont overeenkomsten met Riesling en Pinot Blanc. De Johanniter is zeer geschikt als begeleider van vis, gevogelte en asperges.